Indlæg

Håndlavet indlæg

Fejlstillinger i fødderne kan give smerter i hele kroppen, og hindre at du kan bevæge dig normalt, et velfungerende fundament vil i de fleste tilfælde gøre dig i stand til at bevæge dig uden gener.

Fodtøjet er afgørende betydning for et godt resultat, derfor vil dit fodtøj blive undersøgt, samt en grundig vejledning som tager hensyn dig så du ved hvilke egenskaber dine sko skal have, for at du kan bevæge dig unden gener og smerter.

Typiske fejlstillinger som nedsunket forfod, knyster, hammertær, platfod,
kan ofte afhjælpes med fornuftigt fodtøj og indlæg.


Ved større belastning som:
Sport.
Arbejde på hårdt underlag.
Graviditet.
Tunge løft.
Overvægt.
Er det ofte nødvendigt suppler skoene med indlægssåler.

Fremstillingsprocessen

Fodterapeuten foretager en fodundersøgelse og en ganganalyse og du frembringer et såkaldt funktionelt aftryk ved at gå på en grundsål i velegnet fodtøj. Dit indlæg fremstilles derefter udfra dette aftryk. Materialevalg og opbygning af indlægget bestemmes udfra de indledende undersøgelser.Har du bestilt tid til indlægkonsultation så husk:
* At med bringe de sko du bruger mest.

På klinikken vil du få lavet en ganganalyse, en ledtest og et pedografaftryk af dine fødder.Når du får udleveret dine indlæg så husk:
* Langsom opstart.
* At få dem kontrolleret til aftalt tid.
* Bruge dem mest muligt i løbet af dagen.
* Indlæggene har begrænset levetid afhængig af belastning og aktivitetsniveau.
* At lufttørre dem ved jævne mellem rum.

Tre forskellige fodtyper (Hulfod, Platfod og Normalfod).
Fødder, der af den ene eller anden årsag ikke længere fungerer normalt, kan heller ikke skåne kroppen for de stød, vi generer, når vi går eller løber. Derfor har fødderne brug for indlægssåler, der kan kompensere for fodens manglende funktion og forebygge eventuelle problemer, som kan vise sig ved smerter i knæ, hofte og ryg.